Honigcomplex en VideoLab winnaars LEEGward 2014

VLBN
23 november 2014

Het Honigcomplex in Nijmegen en VideoLab in Eindhoven zijn uitgeroepen tot winnaars van de LEEGward 2014. Een eervolle vermelding ging naar het SIF complex te Panningen in Noord-Limburg. 

Dat werd donderdagmiddag bekend gemaakt tijdens een bijeenkomst in Den Bosch, in het Groot Ziekengasthuis (winnaar 2013). Het Honigcomplex krijgt de prijs in de categorie tijdelijke transformatie, VideoLab Eindhoven in de categorie traditioneel leegstandsbeheer (snel opzegbare overeenkomsten).

PropertyNL en de Vereniging Leegstandsbeheerders Nederland (VLBN) reiken jaarlijks de LEEGaward uit, een erkenning voor bedrijven die efficiënt en creatief omgaan met tijdelijk leegstaande projecten.
De juy bestond dit jaar uit Fons Schrader (voorzitter), Farid Azarkan (Rijksgebouwendienst), Frank van Blokland (IVBN), Friso de Zeeuw (TU Delft), Co Koning (Vastgoedbelang) en Wabe van Enk (PropertyNL). De jury besprak 13 van te voren geselecteerde inzendingen in beide categorieën.

Het Honigcomplex ligt in het gebied waar Bouwfonds en de gemeente Nijmegen de komende jaren een nieuw Waalfront ontwikkelen. VideoLab ligt in het Strijp-S gebied in Eindhoven. In de motivatie zei de jury onder meer dat het Honigcomplex opviel doordat het ‘budgetneutraal wordt gerealiseerd, met een visie op overgang van tijdelijk naar semi-permanent gebruik en dat het een relatie heeft met een nieuwe stadswijk.’
In de categorie traditioneel leegstandsbeheer scoorde VideoLab hoog met zijn businesscase. Het SIF complex trok de aandacht omdat hier nieuw leven wordt ingeblazen in een project dat is gesitueerd in een economisch lastige regio. Daar is het extra moeilijk om dit type projecten van de grond te krijgen.