Nieuwe VLBN een feit

16 februari 2018

15 van de 21 KLB gecertificeerde leegstandbeheerders hebben op 15 februari 2018 de nieuwe branchevereniging VLBN (Vereniging Leegstandbeheerders Nederland) opgericht.

Naast de oorspronkelijke leden Ad Hoc, Camelot Vastgoedbeheer, H.O.D., Dé Vastgoedbeschermer, VPS Nederland en Zwerfkei Tijdelijk Beheer, sloten ook Gapph Vastgoedbeheer, De Kabath Vastgoedbeheer en Bewaakt & Bewoond zich aan als lid. Daarnaast hebben CTMabc, VoorkomLeegstand, Interveste Beheer, Stichting Atelierbeheer SLAK, Prevenda en Alvast zich als aspirant lid aangemeld. Met deze stap wordt een belangrijke wens van de Rijksoverheid, een professionele en transparante branchevereniging die openstaat voor alle bedrijven die op professionele wijze leegstand beheren in Nederland, gerealiseerd.

Afgelopen donderdag werden de statuten en het huishoudelijk regelement vastgesteld en werd het nieuwe bestuur gekozen. Onafhankelijk voorzitter Ton Ruhe, die door de oorspronkelijke leden met de opdracht voor de oprichting was belast, zal per 15 februari 2018 worden ondersteund door de bestuursleden Jeroen van der Poel (managing director VPS Nederland) en Jeroen van de Coolwijk (directeur eigenaar Dé Vastgoedbeschermer).

Ook werd de eerste kennis sessie van de eigen VLBN Academy aangekondigd, vrijdag 16 maart aanstaande met als thema “Maatschappelijk verantwoord Tijdelijk Wonen”.

Lees hier het volledig persbericht.