Bestuur

 

Jeroen van der Poel - (Roulerend) voorzitter
Start bestuursperiode: 5 februari 2024
Van februari 2018 t/m januari 2024 was Jeroen secretaris van de VLBN.
Als managing director van VPS Nederland is Jeroen verantwoordelijk voor een internationaal opererende leegstandbeheerder. Daarmee brengt Jeroen grote kennis van leegstandbeheer en een ruime ervaring in de branche mee naar het bestuur van de VLBN.
Kernwaarden: “Tijdelijk Wonen en werken in leegstaand vastgoed brengt een grote verantwoordelijkheid met zich mee voor de bedrijven die deze dienstverlening aanbieden. Kennis delen in de branche is daarom een belangrijke waarborg voor kwaliteit.”

 

Laurens Mondelaers - secretaris
Start 1e bestuursperiode: 5 februari 2024
Laurens Mondelaers is directeur van HOD Vastgoedbeheer. Zijn missie als bestuurslid van de branchevereniging? VLBN op de kaart zetten als expert, aanspreekpunt en kennispartner voor alles wat met leegstaand vastgoed te maken heeft. Met ruim 20 jaar ervaring in de branche weet Laurens als geen ander wat er speelt én wat er nodig is om leegstandsbeheer op de kaart te zetten.
Kernwaarden: “Leegstandsbeheer speelt een unieke rol in het oplossen van de krapte op de huizenmarkt. Ik vind het belangrijk dat we die toegevoegde waarde als branche nog beter gaan uitdragen. Uiteraard met ons keurmerk, maar ook met kennissessies voor leden en initiatieven richting de politiek.”

 

Miloeda Vijfhuizen - penningmeester
Start 1e bestuursperiode: 5 februari 2024
Miloeda Vijfhuizen is sinds 2013 eigenaar van 5Huizen Leegstandbeheer en met meer dan 20 jaar ervaring in het beheer van (langdurig) leegstaande panden, is zij een waardevolle aanvulling voor het bestuur van VLBN. Met haar hands-on mentaliteit en uitgebreid netwerk in het vastgoed is zij een aanwinst voor het bestuur. 
Kernwaarden: "Als leegstandbeheerder staan integriteit en betrouwbaarheid voorop. Het mogelijk maken van betaalbaar wonen en werken conform de eisen van het Keurmerk Leegstandbeheer, is een vereiste waarbij maatschappelijke meerwaarde voorop staat."

  

Michael Braat - algemeen bestuurslid
Start 1e bestuursperiode: 5 februari 2024
Michael Braat staat aan het roer als directeur van Zwerfkei Tijdelijk Beheer in Amsterdam. Met een scherp oog voor innovatieve oplossingen en passie voor stedelijke ontwikkeling, brengt hij veel ervaring als bestuurder naar de Vereniging van Leegstandsbeheerders Nederland (VLBN). Zijn vastberadenheid om leegstand om te zetten in kansen voor gemeenschappen en bedrijven biedt de brache een toekomst van duurzame groei en revitalisatie.
Kernwaarden: "Leegstandbeheer draait om innovatie en samenwerking waarbij de maatschappelijke impact van tijdelijke woonvormen een positieve impact op de sociale en economische dynamiek van wijken in steden en dorpen hebben."